Ce este Digital Signage?

Ce este Digital Signage?

Digital signage sau afisajul digital este reprezentat de sistemele care ofera continut video si playlist personalizat unuia sau mai multor display-uri. Felul in care continutul se schimba este cat se poate de dinamic, un administrator de content putand decide afisarea de informatii specifice unei anumite audiente tinta pentru un moment si o locatie bine definita.
Astfel, in comparatie cu metodele traditionale de afisare de informatii, mesajele de digital signage pot fi usor personalizate, pot fi modificate instant si fara costuri suplimentare.
Cu siguranta toti am intalnit diferite tipuri de ecrane digitale, fie ca e vorba de menu-board-urile francizelor importante de fast-food, panourile publicitare de pe fatadele cladirilor sau info point-urile unor banci sau clinici private.

Un sistem de digital signage are in principiu doua componente de baza:

Displayul

Poate fi vorba de un ecran sau de o suita de ecrane sincronizate, poate avea dimensiuni si rezolutii diverse, poate fi standard sau tactil. Acest display are un software specific instalat sau un receiver conectat.
Echipamentele pot fi display-uri de sine statatoare / kiosks, mini-display-uri integrate sau pot fi ecrane montate pe pereti, pe sisteme de rafturi, pe culoare si in alte zone care sunt usor vizibile posibililor clienti.

Sistem de management

Poate fi o aplicatie web sau una pentru telefon/tableta, si are ca sarcina principala furnizarea si livrarea de continut la display-uri prin intermediul Internetului

Digital signage are o gama larga de aplicatii, pornind de la reclame bine targetate tinta pentru clientii din retail, pana la informatii si comunicate ale mesajelor de interes general in mediul corporate.